Младежките организации на „Атака” в страната подкрепят Деница Гаджева
Младежките организации на „Атака” в страната подкрепят Деница Гаджева / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Националните младежки организации на "Атака" в цялата страна изразяват подкрепата си за Деница Гаджева с декларации, съобщават от пресцентъра на партията и изпращат до медиите позициите на младежките структури в София и Пловдив.

Националната младежка организация на "Атака" в София осъжда остро думите на евродепутата Димитър Стоянов, че младежките структури на партията се състоят от "екстремисти" и "маргинали". Според столичната младежка организация "лъжите, изговорени от бившия заместник-председател на "Атака" са провокирани от лични семейни интереси и нямат нищо общо с водената от ПП "Атака" политика.

От Младежката организация на "Атака" в София заявяват, че не са участвали в събитията пред джамия "Баня башъ", не са били организирани в от секретаря Деница Гаджева в тази акция или в други, уронващи престижа на партията, и категорично подкрепят Волен Сидеров като лидер на ПП "Атака".

Ако Димитър Стоянов смята политиката на ПП "Атака" за неправилна, то той би трябвало да се разграничи чрез най-естествения и достоен акт, а именно да напусне Европейския парламент, смятат младите активисти на "Атака".

В декларация от младежката структура на "Атака" в Пловдив заявяват несъгласие организацията им да се превръща в разменна монета в борбата на Димитър Стоянов за лидерския пост и разчистването на лични сметки. Според младите активисти Волен Сидеров няма алтернатива като лидер на ПП "Атака".

"Съзнаваме, че стремежът към лидерство е естествен за всеки млад човек, но не приемаме той да се осъществява чрез толкова безскрупулно изкривяване на истината, чрез опит да се очерни младежката организация на ПП "Атака", както и нейният лидер - г-ца Деница Гаджева", се казва в декларацията. От младежката организация в Пловдив твърдо подкрепят Гаджева и я поздравяват за смелата постъпка да напусне по свое желание Централния сбор на партията, макар мястото й според тях да е именно там.