/ Агенция "Митници"
1846 кутии нелегални цигари и 17,995 кг тютюн за пушене без акцизен бандерол задържаха митнически служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" към Митница Бургас при проверка в търговски обект и в частен апартамент на територията на град Сливен.

Митнически екип от сектор "Оперативен контрол" в Митница Бургас извършил проверка в приспособено за магазин помещение във вход на жилищен блок в Сливен, съобщават от Агенция "Митници".  

В търговския обект митничарите открили под щандовете със стоки за бита и почистващи препарати 206 кутии цигари без акцизен бандерол от различни търговски марки и 7,930 кг нарязан тютюн за пушене в торби.

При последвала митническа проверка в жилищен апартамент на адреса на лицето, стопанисващо магазина, митническите служители открили още 1640 кутии цигари в пригодени тайници във и зад мебели в жилището, както и 10,065 кг нарязан тютюн за пушене в торби. Голяма част от цигарите са били укрити в тапицерията на дивана в апартамента. Проверката в жилището е извършена със съдействието на служители от ОД МВР-Сливен.

От жилището и от търговския обект за иззети общо 1846 кутии цигари от различни марки, всички с надписи "Duty free", както и 17,995 кг нарязан тютюн за пушене без акцизен бандерол. По случая е образувано дознание, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

Взети са проби за лабораторен анализ на задържания тютюн. Работата по случая продължава.