Министърът на туризма Николина Ангелкова
Министърът на туризма Николина Ангелкова / БГНЕС
Министърът на туризма с идея за
99680
Министърът на туризма с идея за
  • Министърът на туризма с идея за
Създаването на световен път на древните цивилизации ще инициира България. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на откриването на Втория конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути, чийто домакин е София. Министър Ангелкова ще представи идеята си пред Световната организация по туризъм, съорганизатор на форума.

Най-много румънски туристи са идвали у нас тази година

 "Идея е да създадем и "световен път на древните цивилизации", нещо като пътя на коприната, но това ще го анонсираме и ще го предложим на Световната организация по туризъм, защото смятам, че наистина е важно всеки от нас да познава своето наследство; това, което предците ни са оставили по нашите земи и наистина да се опитаме максимално да се възползваме от това богатство и да дадем шанс на хората, които живеят по тези места, да се развиват, стъпвайки върху културно-историческото наследство", каза министърът.

Ангелкова: България е устойчива дестинация вече трета поредна година

Николина Ангелкова ще търси подкрепа и от ЮНЕСКО, като идеята е в този маршрут първоначално да бъдат вкарани обекти, които са под защитата на световната организация.