/ Министерство на здравеопазването
Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова проведе среща с представителите на Световната здравна организация (СЗО) у нас д-р Скендер Сила и доц. Михаил Околийски.

Д-р Сила поздрави проф. Сербезова с назначаването ѝ за министър, предаде поздрави и от регионалния директор на СЗО за Европа д-р Ханс Клуге и изрази надежда за продължаване на отличното сътрудничество с екипа на министерството.
 
„За мен е удоволствие отново да работим заедно, този път в качеството ми на здравен министър. Както знаете, България има едно от най-ниските ваксинационни нива срещу COVID-19 в Европа. Затова и сред основните приоритети на правителството е повишаването броя на ваксинираните български граждани. В това отношение ще имаме нужда и, уверена съм, ще получим подкрепата на Световната здравна организация“, посочи министър Сербезова.
 
В рамките на срещата бяха очертани приоритетните области на сътрудничество, като наред с изпълнението на дейностите по двугодишните споразумения и отговора на пандемията от COVID-19, фокусът ще бъде и върху незаразните хронични болести и рисковите фактори (тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, затлъстяване), психичното здраве, електронното здравеопазване, повишаване на обществената осведоменост за ваксините чрез информация, основана на научни доказателства.