/ Президентство на Р България
Този главен прокурор е продукт на хората, които бяха обявени от финансовото министерство на Съединените щати“, това заяви пред БНР вътрешният министър Бойко Рашков. 

Ще се срещна със следващия главен прокурор“ - така служебният министър отговори на въпроса ще приеме ли поканата за работна среща, която Иван Гешев му отправи, и добави, че не би приел покана за среща и от председателя на Антикорупционната комисия и бивш обвинител №1 Сотир Цацаров.

Гешев кани Рашков на работна среща

В коментар за наложените санкции на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков по глобалния закон „Магнитски“ служебният вътрешен министър коментира, че заради бездействието на службите и решения на политиците през годините сме поставени в унизителното отношение друга държава да ни казва кои са корумпираните държавни служители у нас.

Рашков: Борисов има абсолютен имунитет, защото притежава главния прокурор

По повод присъствието в списъка на американското финансово министерство на заместник-председателя на Бюрото за контрол на СРС Илко Желязков Бойко Рашков призова номиниралата го партия ДПС да поеме отговорността за това и изрази очакване прокуратурата да поеме инициативата и да поиска да му бъде отнет допуска до класифицирана информация.

САЩ санкционира Божков, Пеевски, Желязков и 64 фирми

Успоредно с това вътрешният министър ще разговаря с новия председател на ДАНС какво може да предприеме Агенцията в това отношение.
БНР