протест магистрати прокурори Иван Гешев
протест магистрати прокурори Иван Гешев / Георги Димитров
Главният прокурор на Иван Гешев изпрати до служебния вицепремиер по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков писмо, в което се отправя покана за провеждането на работна среща.

В писмото на Иван Гешев се отбелязва, че в периода 25-28 май София се е провела международна конференция „Защита на еврото в България и страните от Югоизточна Европа и Балканския регион. Постижения и предизвикателства пред правоприлагащите органи“,  за участие в която е отправена покана и до служебния министър на вътрешните работи. Същата е била отклонена поради служебен ангажимент на министър Рашков.

Милева: Прокуратурата не може да спре да работи, само защото на някой не му харесва това


„С оглед необходимостта от продължаване взаимодействието между изпълнителната и съдебната власт, в частност прокуратурата и МВР, бих се радвал да проведем работна среща“, се посочва в писмото на Гешев до Рашков.

Главният прокурор изразява увереност, че „само с общите усилия на отделните власти, могат да бъдат постигнати желаните от българските граждани резултати, а именно ефективно противодействие на престъпността.“

Писмото на главния прокурор до вътрешния министър завършва с думите: „считам, че традиционно добрата съвместна дейност между ПРБ и МВР в рамките на нормативно установените правомощия, ще бъде надградена и доразвита, каквито са и очакванията на българското общество“.