Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов / БГНЕС
Проектите за модернизация за армията вече не може да се бавят, а този за нова техника за Сухопътни войски е най-важен, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов, след като проведе видеоконферентна връзка с контингентите ни зад граница по случай предстоящия празник на Българската армия – 6 май. 
 
Парите за модернизация на Българската армия са необходими, а проектите повече не може да се бавят, заяви министър Красимир Каракачанов.

Репетиции за Гергьовден: Хеликоптери и самолети в небето над София (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
„Най-вече в проекта за новата бойна машина. Това е проект, в който парите на българския данъкоплатец няма да отидат напразно, а чрез него ще придобием не само нова техника, а и ще спомогнем за възстановяване на нашата отбранителна промишленост, защото нашата амбиция е машините да се асемблират в България и да се използват възможностите на някои наши предприятия“, посочи Каракачанов.
 
„Министърът на финансите е убеден в това, което трябва да се случи, но няма за кога да забавяме тези проекти. Сумите, които сме предложили на Финансовото министерство, са без ДДС. Очаквам да довършат до края на май проекта за флота, за да мога да говоря конкретно и за него“, посочи още военният министър.

Променят движението в София за честването на 6 май
 
По повод Деня на храбростта и празник на Българската армия военният министър и началникът на отбраната ген. лейтенант Андрей Боцев отправиха поздравления към контингентите ни зад граница. В различни задгранични мисии участват близо 205 военнослужещи. Най-усложнена е обстановката в Афганистан и Мали, съобщиха по време на конферентната връзка българските военнослужещи там.