/ БГНЕС
Служебният министър на туризма Евтим Милошев, който е на посещение във Видин, заяви, че няма туризъм без свързаност, без инфраструктура. И да направим най-хубавата реклама, и да създаваме най-добрия туристически продукт, ако няма свързаност, няма как да докараме туристите, каза Милошев.

По думите му държавата може да помогне най-вече с инфраструктурата. Затова много активно работим с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и с МВР във връзка с визовите режими, пропускателната способност на граничните контролно-пропускателни пунктове, допълни той. 

Министър Милошев участва в кръгла маса на тема "Туризъм в Северозападна България" заедно с кметове на общини и представители на туристическия бранш от региона. На срещата бяха зададени въпросите за ролята на държавата и на институциите за реклама на туристическия продукт, който се създава във Видинско, както и за забавените плащания още от 2022 г. за настаняването на гражданите от Украйна със статут на временна закрила. 

Балнео-лечебният туризъм за Видин има огромен потенциал, защото има тези дадености, и предстои да се развие, отбеляза министър Милошев. И добави, че може да се случат много добри неща, особено по река Дунав, която той нарече "магистралата директно до сърцето на Европа".

В рамките на посещението си министърът на туризма ще посети Кула и Белоградчик, а по-късно ще разгледа културно-историческите забележителности на Видин. Утре визитата му продължава със срещи с представителите на туристическия сектор и местната власт в Монтана и Враца.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Кореспондент на БТА Росен Младенов