Микроязовирите в страната са в окаяно състояние
Микроязовирите в страната са в окаяно състояние / netinfo

Анализ, подготвен от специалисти от Изпълнителната агенция по хидромелиорации и БАН по поръчка на ГЕРБ, показва, че микроязовирите в страната са в окаяно състояние. Това каза председателят на партията Цветан Цветанов.

Писмо с резултата от доклада ГЕРБ ще изпрати до премиера, заяви още Цветанов. Той допълни че от изпълнителната агенция предлагат широк дебат по този проблем.

Според Цветанов няма да се наложи отваряне на сметището в Суходол. Той очаква правителството да изпълни ангажимента си и да бъде изпълнен подписания договор за извозване на балите с отпадъците на София.

Цветанов призова правителството да "комуникира" с учителите за да не се получават конфликти и напрежение в сферата на образованието до въвеждане на трите стълба на системата за диференцирано заплащане на учителския труд. Тя е един приоритетите на МОН за следващите 12 месеца, обявени на 20 август от министъра на образованието и науката Даниел Вълчев.

Цветанов бе в Долни Богров, където официално откри нова светофарна уредба, поставена на един от входовете на населеното място при кръстовището с бул. "Ботевградско шосе". Според Цветанов, който е един от инициаторите за изграждането по времето когато бе заместник-кмет на София, инвестицията на общината е около 40 на сто в съоръжението. Цената му е 750 000 лева, обясниха от фирмата изпълнител "Пътстрой 92" АД.

Близо 40 човека са станали жертва на катастрофа при това кръстовище, сочи статистиката, като за последните шест години средно по един загива на всеки 12 месеца.