Михаил Михайлов: Ако ген. Илиев проговори, нещата у нас ще станат страшни
Михаил Михайлов: Ако ген. Илиев проговори, нещата у нас ще станат страшни / снимкa: Sofia Photo Agency

„Ако генерал Илия Илиев проговори, нещата в България ще станат страшни”, каза в интервю за „Дарик” Михаил Михайлов, който е сред тримата в цяла Европа, който ще бъде съден от вътрешния министър Румен Петков за клевета. За това се закани самият Петков в парламента, останалите двама са лидерът на „Атака” Волен Сидеров и немският разследващ журналист Юрген Рот. Пред Дарик Михайлов обяви, че може да заведе дело срещу МВР шефа. Ето какво още каза той:

От какво да се притеснявам, вече няма нищо притеснително. Аз щи предявя в другиден едно обвинение по член 95 и 96 от Наказателния кодекс за това, че служи в интерес на друга държава и разрушава държавния и обществен строй. Той е ръководител на преврата срещу Виденов, заедно с Първанов, Кольо Добрев и Георги Пирински. Това е станало пред очите ми. Няма буква – не дума, буква, която съм преувеличил. След като иска да води дело срещу мен, аз ще поискам следното нещо: първо, на детектор на лъжата – мен, него и останалите, които са още живи, за мой късмет, с които сме участвали в аферата Акрам на плевенска територия и с които сме изнесли парите и сме ги внесли в сградата на общинския съвет на БСП, те са тук; второ, ексхумация, да види световната общественост какво са ни заблудили и какво Румен Петков и посланик Авдеев са сложили в така наречения трап, гроб на Луканов. Там ли е Луканов или къде е Луканов сега в момента?

Твърдите, че Андрей Луканов е жив?

Андрей Луканов е жив! След пластична операция, направена тук, в Плевен. Човекът, който е направил пластичната операция, го ликвидираха.