/ МВнР
Заместник-министър Ирена Димитрова представи българския кандидат за комисар на Съвета на Европа по правата на човека - Меглена Кунева, пред представители на дипломатически мисии в София от държави членки на Съвета на Европа. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си. 

МВнР

Димитрова подчерта приоритетното внимание, което България отделя на въпросите на правата на човека в международните отношения. Открои ролята на комисаря на Съвета на Европа по правата на човека за поддържането на високите стандарти на тази международна организация и осигуряването на нейната ефективна дейност. Заместник-министърът изтъкна и безспорните лични качества и изключително богатия професионален опит на българския кандидат, като подчерта увереността на правителството, че Меглена Кунева може да допринесе значително за отстояването на правата на човека в Европа, се посочва в съобщението.

МВнР

Меглена Кунева представи своите виждания за работата на комисаря на Съвета на Европа по правата на човека и отговори на въпроси от присъстващите дипломати на държавите членки на организацията, акредитирани в София.

Република България издига за първи път свой кандидат за висша позиция в Съвета на Европа, посочиха още от МВнР.