Меглена Кунева инспектира ремонта на училището в Хитрино
Меглена Кунева инспектира ремонта на училището в Хитрино / dariknews.bg

Разбрахме, че има забавяне и затова искаме да проверим кога ще бъде готово училището в Хитрино. Това каза министър на образованието Меглена Кунева при посещенеито си в пострадалото от взрива школо днес.

На място пристигна и кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, които я увери, че до края на деня трябва да завърши остъкляването на сградата.

Меглена Кунева инспектира ремонта на училището в Хитрино
netinfo

Кунева заяви, че е нужна добро взаимодействие между училищното ръководство иобщинската администрация, за да върнат учениците в класните стаи след ваканцията.

От просветното министерство е осигурен допълнителен 32-местен автобус за учебното заведение в Хитрино. Очаква се от другата седмица в селото да пристигне и мобилна група психолози, която да работи с учениците и учителите.

Меглена Кунева инспектира ремонта на училището в Хитрино
netinfo

По отношение на обявената допълнителна ваканция Кунева посочи, че основният принцип, от който се ръководи министерството е да бъде предотвратен и минималният риск за децата. Предвид епидемиологичната обстановка и метеорологичната прогноза преценихме, че е по-добри тези два дена децата да са във ваканция, а в това време да се отопляват учебните стаи, коментира тя. Ако в понеделник в определени области на страната има все още проблеми, ще действаме локално.

След посещението в Хитрино Меглена Кунева се срещна с директорите на професионалните гимназии от област Шумен, бизнеса и местната власт за обсъждане на предизвикателствата пред професионалното образование.