Медици от „Пирогов” взимат обещаното увеличение на заплатите в понеделник
Медици от „Пирогов” взимат обещаното увеличение на заплатите в понеделник / Sofia Photo Agency
Медиците от „Пирогов” ще получат в понеделник обещаното увеличение на заплатите си, увери директорът на лечебното заведение доцент Димитър Раденовски. Преди два дни част от медицинския персонал протестира, защото не им беше изплатено 30-процентното увеличение.

Доцент Раденовски обясни, че грешката да не се изплати обещаното увеличение е на администрацията в института и увери, че ще има наказани. Той обяви и колко става средната работна заплата на персонала: „Лекари – средна основна заплата 655 лв., за сестри – с корекцията, която ще получат в понеделник, 420 лв. основна заплата и за санитари – средна основа заплата 260 лв.”

За първото тримесечие на тази година “Пирогов” има приходи от над 10 милиона лева, а в момента няма просрочени задължения. Директорът на лечебното заведение каза още, че най-печелещите отделения в института са интензивното, травматологията и детската хирургия. Ръководството на института е решило да се назначи лекар с юридическо образовани, който да защитава правата на пациентите.