/ Георги Димитров
Опитът да бъде сплашен служебният вътрешен министър Бойко Рашков е опит да бъдат сплашени всички министри, които искат да покажат истината за управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ. Това заяви председателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова във видео на живо във Facebook от протеста пред Съдебната палата, съобщават от пресофиса на "Изправи се.БГ".

Оттам уточняват, че протестът е бил срещу нахлуването на прокуратурата в МВР.

"Няма да оставим прокуратурата да се опитва "да страхува" служебното правителство. Това е в интерес на Борисов и на ГЕРБ, за да останат нещата същите", коментира още Манолова.

Кутев предупреди за война между институциите (ВИДЕО)

"Тук сме, за да защитим демокрацията и разделението на властите. Недопустимо е прокуратурата да влиза и да натиска комисията, която проверява дали са подслушвани политици от опозицията, лидери на извънпарламентарните партии тогава и на протестите. Да оставят Бойко Рашков да покаже цялата истина", допълни Манолова.

Тя подчерта, че "Изправи се.БГ" подкрепя усилията на Бойко Рашков да върне правилата в службите и в МВР, и да покаже истината за управлението на Борисов и за подслушванията.

Гешев кани Рашков на работна среща

"Министрите на икономиката и на финансите започнаха да вадят истината за това къде са изчезнали милиарди левове от държавния бюджет и как са давани кредити в ББР. Защо прокуратурата не влезе да установи истината за "Автомагистрали", попита Манолова.

Според нея раздаването на милиарди левове публични средства в "Автомагистрали" е абсолютно незаконно и за това трябва да се носи наказателна отговорност.

"Истината как се борави с публични пари в полза на приятелския кръг от фирмите, близки до Бойко Борисов, излезе наяве. Раздавани са аванси на фирми, които не са започнали работа и тези аванси са гарантирани през застраховки, които не покриват такъв риск", коментира Манолова.

Усилията на служебното правителство са такива, каквито българските граждани очакват, заяви още тя и посочи, че "Изправи се! Мутри вън!" подкрепя действията на тези министри, които се опитват да върнат върховенството на закона и правилата в институциите.