Манолова: Може ГЕРБ да харесват кабинета „Орешарски”
Манолова: Може ГЕРБ да харесват кабинета „Орешарски” / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Манолова: Може ГЕРБ да харесват кабинета „Орешарски”
73579
Манолова: Може ГЕРБ да харесват кабинета „Орешарски”
  • Манолова: Може ГЕРБ да харесват кабинета „Орешарски”

Заместник-председателят на парламента Мая Манолова заподозря, че ГЕРБ харесват правителството на Пламен Орешарски и затова не участват в работата на Народното събрание. Според нея депутатите на Бойко Борисов са способни и да откажат да гласуват оставката на кабинета.

Манолова посочи, че бойкотът на ГЕРБ на пленарните заседания няма да окаже влияние на по-ранното провеждане на изборите от 5 октомври. Това е въпрос на споразумение между политическите сили и е в правомощията на президента, добави тя.

„Правя уговорката, че при ГЕРБ всичко е предпоследно. Няма особена изненада. Те очевидно ще завършат работата си в този парламент точно както я започнаха. Започнаха я с двумесечна лятна ваканция по плажовете, очевидно така ще приключат 42-то Народно събрание с още един месец на плаж. Добре са го измислили, заплатата им върви, не идват да работят, ще се забавляват някъде по морето или на други дестинации. Мисля, че това е изключително безотговорно за българските граждани”, коментира Манолова.

„Предстоеше да се приемат много важни закони, например законът за здравето, който решава проблема в ТЕЛК-овете. Или законът за търговските вериги, който подкрепя българските производители, законът за защита на потребителите, законът за автомобилните превози, който трябваше да се разглежда днес. От 1 юли трябва всички автобуси да въведат касови апарати, а те нямат такава готовност. Срокът трябваше да бъде удължен”, поясни зам.-председателят на парламента.

„Една от големите политически партии, каквато е ГЕРБ се отмята от думата си. Аз не знам какво ще им хрумне утре. Може да влязат в пленарната зала, може да направят така, че правителството на Пламен Орешарски изобщо да не може да подаде оставка, може да им харесва това правителство, може да искат да ги управлява още дълго време. Не мога да предполагам какво им е хрумнало тази сутрин”, заяви Мая Манолова.