"Бойко Борисов иска свикване на Велико Народно събрание, за да остане премиер до живот.

Конституцията за втори път се превръща в средство да продължи властта си и още малко да е премиер", заяви Мая Манолова от коалицията "Изправи се! Мутри вън!" по повод призива на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов да се свика Велико Народно събрание, съобщиха от "Изправи се.БГ".

Борисов: Най-колегиално моля Слави Трифонов да излезе и да си поеме отговорност (ВИДЕО)

"Ще има конституционен дебат и съдебна реформа, но дали тя ще изисква Велико Народно събрание ще решим ние - партиите на протеста, които сме първа политическа сила.

Този път конституционният дебат ще е с експерти, конституционалисти, университетски преподаватели, граждани, магистрати. Конституцията няма да се пише от безхаберници за една нощ", допълва Мая Манолова.

Мая Манолова: Народът ни отреди да бъдем парламентарния омбудсман (ВИДЕО)

Според нея, Борисов вече не е в позицията да определя дневния ред нито на държавата, нито на парламента, тъй като на тези избори народът му е показал "червен картон".

"От него се очаква да изпълни конституционната процедура и да внесе предложение за кабинет. Тогава ще стане ясно, че той е в пълна изолация и че никой не иска повече нито Борисов за премиер, нито моделът, по който той управляваше", смята Манолова.
БТА