/ БТА
"Народът ни отреди важната роля да бъдем парламентарния омбудсман, да бъдем парламентарната група на гражданите. Това, което смятам да направя, е да отворя парламента за граждани, за майките на деца с увреждания, представители на малкия бизнес, хората, които стоят зад екологични каузи, за да внесем техните предложения незабавно". Това заяви на брифинг Мая Манолова от коалиция "Изправи се! Мутри вън!".

"Първите проекти за решения и законопроекти ще бъдат насочени към българските избиратели. Първият проект за решение ще бъде за създаването на Комисия по ревизията, която да се заеме с "черните каси" на властта - магистрали, монтажи, ВИК, Държавната петролна компания, предприятието за управление на язовирите, за да се провери по какъв начин са възлагани обществени поръчки и дали е отклоняван обществен ресурс", обясни Манолова.

Мая Манолова пред Арена „Армеец“: Отново се готви похищение на вота (ВИДЕО)

Тя каза още, че ще направят проверка на Националната програма по енергийна ефективност заради множество сигнали за нарушения и отклоняване на средства. Както и проверка на решенията на Министерския съвет. По думите й само за последните месеци Бойко Борисов е похарчил над 5 млрд. лева чрез решения на МС, които ще бъдат проверени. Ще проверят и големите обществени поръчки и ще направят предложения за промени в Закона за обществените поръчки.

В проверката им ще се включат и концесиите - за Летище София и концесиите за добив на подземни богатства.

Мая Манолова: Протестният вот е първа политическа сила (ВИДЕО)

Манолова каза още, че "Изправи се! Мутри вън!" ще настоява първият закон, който ще бъде отворен да бъде Законът за извънредното положение. В него ще предложат еднократна помощ за микропредприятия, засегнати от COVID-19 да получат по една депутатска заплата в размер на 7 000 лв. Държавата да поеме процент от постоянните разходи на фирмите с намалели обороти. Ще предложат и подкрепа за граджаните с намалели доходи заради пандемията.

Мая Манолова упражни правото си на вот

Ако искаме следващи честни избори, трябва да има нов състав на ЦИК, както и трябва да бъде подменен шефът на Информационно обслужване". От коалицията "Изправи се, мутри вън" ще потърсят "Демократична България" и "Има такъв народ", за проекти по съдебната реформа, Закона за съдебната власт.

Тя заяви, че всички контакти, с която и да било от парламентарните сили, ще се провеждат публично и прозрачно пред хората. "Ние няма да влизаме в разговори, с когото и да било, ако не са публични и ако не бъде информирана обществеността", категорична е Манолова.