Заради дългото чакане имаше припаднали хора на много места
Хаос и чакане с часове при предаването на изборните протоколи в страната.

Приключи предаването на бюлетини в „Арена Армеец“ (ВИДЕО)

В „Арена Армеец” имаше и припаднали, предава NOVA. Секретарят на една от секционните избирателни комисии в София - Ганка Иванова, разказа какво точно се е случило. Жената е чакала цяла нощ,за да предаде изборните книжа при положение, че в протоколите от нейната секция не е имало грешки.

„Приключихме с броенето и описването на бюлетините към 01:30 часа. Те бяха без грешка. Зам.-председателят на секцията не се появи, телефонът му беше изключен. Търсиха го и от общината.

Междинни изборни резултати от ЦИК при обработени над 98% от протоколите

Трябваше един от членовете да стане зам.-председател. Взе ни маршрутка и към 02:10 часа бяхме в залата. Стояхме до 10:00 часа. Много бавно се проверяваха протоколите. Излизаха постоянно в почивки почти всички проверяващи.

Заради чакането имаше и припаднали. Един от хората получи гърч, беше много страшно. При всички избори се случва едно и също. При следващи просто няма да има желаещи за секциите”, сподели жената.

При 100% Exit Poll: 7 партии влизат в новия парламент

„При нас членовете на секционните избирателни комисии бяха настанени в комфортна зала. Самите общини трябва да осигурят храна и вода. Заради забавянето на процеса обаче се стигна до затормозяване.

Причините за хаоса са две - трудният секционен протокол и лошото обучение на членовете на СИК заради епидемичната обстановка”, каза Валери Цолов, председател на 25 РИК-София.
nova.bg