В зала "Арена Армеец" се очаква да пристигнат над 3300 членове на секционни комисии
Започна обработването на изборните протоколи в страната.

В зала "Арена Армеец" в София се очаква да пристигнат над 3300 членове на секционни комисии. Първите бусове от училищните секции вече пристигат. Всички членове на комисии трябва да носят попълнен протокол със сумирани данни от хартиените бюлетини и от машинния вот, касовата бележка от машината и двете флашки с информацията от машинното устройство. Към момента предаването, въвеждането на данните и прегледът им от член на РИК отнема около половин час на секция

В ОИК-Пловдив вече започнаха да пристигат първите членовете на секционните избирателни комисии. Над 100 автобуса и маршрутки извозват хората.

Спряха машинното гласуване във Велико Търново и Добрич (ВИДЕО)

„Всички ще носят маски през цялото време и ще бъдат на разстояние. Обученията бяха изцяло онлайн. Малка част от членовете на секционните комисии обаче се включиха в тях.

Допускам, че е възможно да има грешки при пренасянето на числовите данни от разписките от машинното гласуване в секционния протокол”, обясни председателят на ОИК Илиан Иванов.
 

В Бургас в спортната зала „Бойчо Брънзов” Районната избирателна комисия започна да приема чували с бюлетини малко след 20:30 часа.

EXIT POLL: 7 партии влизат в новия парламент

Във Велико Търново броенето на бюлетини ще бъде по-сложно заради днешния проблем с машинното гласуване.
nova.bg