Майката, изоставила бебето си: Нямах пари, мислех си, че го оставям като кученце

4 дни преди да ми започне майчинството останах без работа. Преди три месеца родих Александър и го гледах сама с майка ми. Издържахме го със 180 лв. на месец и го изоставих за по-добър живот.
 
Това каза Мария Иванова, която по-рано днес изостави няколкомесечното си бебе пред блок в "Младост", пише "24 часа". Тя обясни, че заради гинекологичен проблем се наложило да влезе в болница преди няколко дни. Изписали я оттам днес около 13.00 ч. Минути по-късно тя оставила детето край блок в столичния квартал "Младост" заедно с дрехите, играчките му и храна.
 
Установиха майката на изоставеното бебе в София

"Мислех си, че го оставям като кученце с надеждата да го намери някой и да има по-добър живот", разказа през сълзи Мария. "Имам и друго дете - момиче на 12 години. То живее при баща си", каза още майката. Тя обясни, че Александър също е дете от бившия й съпруг.
 
След като оставила детето, тя взела маршрутката до село Габра, където живее с майка си. По-късно видяла съобщението на полицията за намереното бебе и сама се свързала с органите на реда. Те пратили кола, която да я отведе на разпит в 7-мо районно управление.

"Сега си искам детето. Трябват ми храна, памперси и дрехи", каза на излизане от разпита Мария. Жената обясни, че най-много се надява да получи предложение за работа. Последните 13 години тя е била сервитьорка, завършила е средно образование.
 

Пресцентър, МВР


Сигнал за оставено без надзор бебе на детската площадка, в близост до бл.20 в столичния квартал „Младост" 1 бе подаден на телефон 112 малко след 14.00 ч. Жена  съобщила, че чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни.
 
Изпратените на място лекари установили добро общо състояние на детето и го транспортирали в неонатологията на Специализирана болница за активно лечение по детски болести - "Проф. д-р Иван Митев".