/ БГНЕС
Лудогорец загуби с 0:3 при домакинството на Милан в първия мач от 1/16-финалите на Лига Европа, който се игра на „Лудогорец Арена“. Попаденията за „росонерите“ отбелязаха Патрик Кутроне в 45-та минута, Рикардо Родригес в 62-та от дузпа и Фабио Борини в 90+2'. По този начин италианският гранд на практика си гарантира продължаването за следващата фаза на турнира.

мач
БГНЕС

Голямата изненада на старши треньора Димитър Димитров в състава на Лудогорец е отсъствието на бразилския нападател Вандерсон от титулярните единадесет на шампионите. 30-годишният футболист е един от твърдите титуляри на Лудогорец, като започна в стартовия състав в последните 27 мача на отбора в европейските клубни турнири.
 
Последният път, когато Вандерсон бе резерва е при злополучната загуба от Милсами, когато треньор бе Бруно Рибейро.

мач
БГНЕС

Въпреки очакванията споделени от Дженаро Гатузо, че Лудогорец ще играе в система 4-3-3, Димитър Димитров заложи на традиционното за отбора 4-2-3-1, като атаката поведе новото попълнение Якуб Швиерчок, за когото това е и официален дебют със „зеления“ екип.
 
С капитанската лента на „Лудогорец Арена“ излезе Светослав Дяков, който в голяма част от мачовете в груповата фаза остана резерва. Очаквано мястото на наказания Натанаел като ляв краен бранител зае Лукас Саша.

мач
БГНЕС

gong.bg