Ловчанският митрополит: Хомосексуалността е тежък грях
Ловчанският митрополит: Хомосексуалността е тежък грях / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николовa
Митрополит Гавраил пред Дарик
54833
Митрополит Гавраил пред Дарик
  • Митрополит Гавраил пред Дарик

Хомосексуалността е тежък грях, това коментира пред Дарик Ловчанския митрополит Гавраил преди утрешния гей-парад, който ще се проведе в столицата. Преди две седмици в декларация Светият синод на Българската православна църква нарече парада „безнравствена проява”.

Архиереите отново посочиха, че за тях хомосексуалността е противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото.

„Вместо хората да похвалят църквата, че имала смелост, питат защо. Защото това е много тежък грях. Цялото писание, Библията - това е много тежък грях. Содом и Гомор защо са изгорели? Защото противоестествени грехове са ставали там. Църквата не може да мълчи. Ако църквата млъкне, кой ще говори тогава. Много сериозен проблем е това”, заяви Ловчанският митрополит.

„Много хора чувайки гласа на църквата ще се замислят и може да им повлияе това нещо. Най-вече хора, които не са ориентирани още за сега. Ние трябва да проповядваме Библията, Евангелието. Много хора не са запознати,  а това ще ги утвърди в тяхното намерение да се пазят от такива грехове, други, които се съблазняват. Ще останат и такива, на които няма да им направи никакво впечатление. Това винаги е така, но даже на един човек да помогнем, си струва да го правим, а те ще са много повече от един”, отбеляза още той.

„Това е съблазън, всичко това увлича хората, внушава им, че това е нормално, че това е разрешено, възприето, и обратното, да си против това си някакъв закостенял, изостанал. Това е голяма съблазън тази демонстрация, това е много вредно”, коментира митрополит Гавраил.

Интервю с Ловчанския митрополит за гей-парада и за разногласията в Светия Синод по повод архонството, очаквайте тази вечер в „Денят” на Дарик