/ iStock/Getty Images
През нощта ще преобладава ясно време, но след полунощ над Западна България ще има ниска облачност или мъгла, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще са между 14° и 19°.

В четвъртък (21 септември) над Западна и Централна България облачността ще е значителна и след обяд главно в планинските райони ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са от 22° - 24° в западните райони от страната до 28° - 30° на изток, където ще има повече слънчеви часове.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Привечер облачността ще се увеличи, но ще е без валежи. Ще духа умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са 24°-26°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините облачността ще е значителна и след обяд на места в масивите от Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 13°.

В петък (22 септември) ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността, по-значителни над планинските райони, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°. 

В събота (23 септември) ще бъде слънчево, вероятността за краткотрайни следобедни валежи е малка. Вятърът ще е слаб с южна компонента.

Минималните температури ще са между 13 и 18 градуса, а дневните - ще се повишават бавно и в събота максималните температури в по-голямата част от страната ще са около и над 30 градуса.

На 24 септември (неделя) над западната половина от страната атмосферата ще се лабилизира. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, повишава се вероятността за краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици на повече места. В източните райони ще се задържи предимно слънчево и температурите ще останат сравнително високи.

През първите дни от новата седмица от запад на изток ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали. Температурите ще се понижат и във вторник максималните - ще са между 23 и 28 градуса.
НИМХ, БТА