Отборът на Левски се класира за полуфиналите на Купата на България, след като победи Лудогорец с 6:5 след изпълнение на дузпи (0:0 в редовното време и продълженията).

Лудогорец пусна мобилно приложение, връща парите за билетите от мача с Интер

На стадион „Георги Аспарухов“ първото полувреме бе равностойно, като най-добрата възможност се откри пред Марселиньо, но бразилецът не успя да реализира. След почивката „сините“ бяха по-настоятелни, но трудно стигаха до чисти голови положения. Двубоят отиваше към нулево равенство, но в продължението на редовното време Холмар Ейолфсон събори Марселиньо в наказателното поле и главният рефер Драгомир Драганов. Стражът на „сините“ Милан Миятович отрази силния удар на Драгош Григоре от бялата точка и прати мача в продължения.

И вторият тест за коронавирус в "Лудогорец" е отрицателен

В продълженията двата тима бяха предпазливи, като Владислав Стоянов направи страхотно спасяване след удар от свободен удар на Живко Миланов, а в 118-та минута Спиерингс нахлу в наказателното поле на разградчани и бе повален от Георги Терзиев, но реферът реши да не отсъжда дузпа.

Реваншът между Интер и Лудогорец завърши 2:1

По този начин се стигна до изпълнение на дузпи, при които играчите и на двата тима бяха безгрешни при първите си пет изпълнения, преди Мавис Чибота да изпрати топката над вратата и двубоят да завърши с успех за „сините“.

По този начин се класира за полуфиналите на турнира, присъединявайки се към тимовете на ЦСКА, Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив.

Жребият за полуфиналите, които ще се играят в мачове на разменено домакинство, ще се тегли на 10 март от 11:00 часа.
БГНЕС