КЗД отложи за януари казуса Йори
КЗД отложи за януари казуса Йори / sxc.hu
КЗД отложи за януари казуса "Йори"
58959
КЗД отложи за януари казуса "Йори"
  • КЗД отложи за януари казуса "Йори"

Комисията за защита от дискриминация отложи за 17 януари заседанието по жалба на пловдивския баритон Михаил Пулиев, който се оплака, че бил принуден от директора си Пламен Тасев да изпълнява ролята на магаренцето Йори от „Мечо пух," като наказание заради синдикална дейност.

През този период двете страни ще се опитат да стигнат до споразумение.

В интервю пред Дарик оперният певец сподели, че заради претърпян инцидент преди години, след който му поставили титанови болтове в тялото, изпълнението на задачата от негова страна било невъзможно.

Съвсем друга обаче, е гледната точка на началника му Пламен Тасев, който представи Михаил Пулиев като човек, който си противоречи сам на себе си.

Ролята на магарето Йори далеч не е единствената причина Михаил Пулиев да подаде жалба до Комисията за защита от дискриминация. По думите му студената война между него и началника му започнала, след като оперният певец обявил публично, че има намерение да се кандидатира за предстоящия конкурс за директорския пост.

Директорът на пловдивската опера не се яви на днешното заседание на комисията. Той бе представляван от двама адвокати.

Михаил Пулиев заяви за Дарик, че се надява да бъде постигнато споразумение.

„Аз съм отворен за споразумение, но параметрите, които предложих на адвокатките на операта са такива, че по тях аз заден ход няма да давам, защото са принципни. Не става дума за магарето Йори, а за принципни неща и става дума за съдбата на синдикализма, за конституционното право на труд на хората - такива неща, които са много по-важни от магарето Йори. Макар че той е един чудесен детски символ, но ние не сме деца вече. И тази игра, която играем в момента никак не е детска. Затова хора като мен са си сложили главата в торбата. Аз търпя икономически загуби две години, които се изразяват в хиляди евро, само и само да отстоя каузата на този синдикат, който представлявам", добави оперният певец Михаил Пулиев.