Към иска на либийските офицери, които съдят медиците, може да се присъединят и други
Към иска на либийските офицери, които съдят медиците, може да се присъединят и други / netinfo

Не е изключено към гражданския иск на тримата либийски офицери, които съдят българските медицински сестри за набедяване, да се присъединят още техни колеги. Това заяви адвокат Хари Харалмбиев, който се завърна от Либия.

По повод изявлението на либийския офицер Джума Мишери, че е готов да дойде в България и да докаже, че не е измъчвал българските медицински сестри, адвокатът коментира: „Джума Мишери не се притеснява, че българските власти могат да го заловят, тъй като много добре знае, че в Либия има шестима български заложници и че той се върне в у дома на бял кон”.

Eто какво каза адвокат Хараламбиев за тактиката на защитата на медиците ни в този процес:

Бидейки опитен и в добрия смисъл на думата ловък адвокат, Бизанти е наясно, че ние нямаме кой знае какъв шанс, ако продължим да твърдим, че по отношение на сестрите са упражнявани физически мъчения затова, защото вече и Върховният съд на Либия е постановил, че мъчителят Мишери не е такъв.

Следователно тезата на Осман Бизанти е да се насочим не към физическо, а към психическо насилие, за да се твърди, че такова наистина е упражнявано и следователно медицинските сестри не са набедили Джума Мишери, Шол и останалите в престъпление, не са им приписали подобно нещо, с оглед на което да се претендира за оправдателна присъда.