Горица Грънчарова-Кожарева подава сигнал до главния прокурор Борислав Сарафов. Тя заяви, че ѝ е оказван натиск за това Калин Стоянов да не фигурира като служебен вътрешен министър в предложения от нея кабинет.

кожарева стоянов
БГНЕС

кожарева стоянов
БГНЕС

Малко след 13 часа Кожарева пристигна в Съдебната палата, за да подаде сигнал до главния прокурор за оказвания натиск върху нея.

кожарева
БТА

кожарева
БТА

Стоянов: Точно в този момент, в който се опитват да овладеят системата на МВР, няма да отстъпя

"Срещнах се с Калин Стоянов, срещнах се с всички директори на областни дирекции. Аз от 20 години съм в Сметната палата, аз съм експерт одитор, както съм постъпвала в работата си, така постъпвам и сега", каза тя. "Не съм политик, искам да направите разлика", допълни Кожарева.

"Ще се срещна с главния прокурор. През периода в който се срещах с всички имаше определен натиск кой да бъде и кой да не бъде. Не съм заплашвала, то е намеса", каза тя. "Ще отида при главния прокурор и с всичките факти, с които разполагам - ще ги дам на главния прокурор", допълни Кожарева.

Тя потвърди, че натискът е политически Калин Стоянов да не е служебен министър на вътрешните работи.

Това обяви предложеният за служебен премиер след срещата си с президента Румен Радев, където той отказа да издаде указ именно заради името на министъра на вътрешните работи с предложение Кожарева да размисли в срок до 15 часа днес.

Полицаи се събраха на „Дондуков” 2, за да окажат подкрепа на шефа на МВР. Там беше и самият Стоянов, който увери, че няма да отстъпи. „Това е поредният момент, в който се прави опит за овладяване на системата на МВР. Ще излязат верни слуховете, че ПП-ДБ чрез президента ще направи всичко възможно да не остана на поста вътрешен министър. Изборният резултат на която и да е политическа сила не зависи от МВР, а от убедителността, посланията и приоритетите на политическите лидери, както и от много други факти и обстоятелства, които не зависят от министерството”, подчерта Калин Стоянов.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA