Костов: Трябва да преценим подходящи ли са сестрите за евродепутати
Костов: Трябва да преценим подходящи ли са сестрите за евродепутати / netinfo
Лидерът на ДСБ Иван Костов призова преди да се предлагат българските медицински сестри в Либия за евродепутати, да се преценява дали изобщо те са подходящи за тази работа.

С уговорката, че не познавал в дълбочина замисъла на идеята лидерът на ДСБ заяви, че не може да каже априори дали това ще помогне. Според Костов в Европейския парламент трябва да се изпратят компетентни, решителни и смели хора, които да отстояват българските интереси. По думите му трябва да се запитаме дали българските медици в Либия имат тези качества.

ДСБ са готови с пакет от пет здравни законопроекта в отговор на твърденията на мнозинството, че опозицията критикува без да предлага алтернатива. Така предизвикваме управляващите да излязат със свои решения, посочи Костов. Сред идеите на ДСБ е здравните заведения да бъдат регистрирани по ДДС, като по този начин според тъмносините приходите им ще се увеличат с 20%.

Междувременно след заседание на ръководството на СДС сините обявиха, че в лично качество подкрепят протеста на торент-тракерите, но умишлено не искат да политизират този процес. Според тях правителството не знае как да се справи с този проблем. Винаги сме били срещу пиратските продукти, но не си представяме борбата с тях по този начин, уточниха от партията.

Лидерът на СДС Петър Стоянов каза, че никой на днешното заседание на синьото ръководство не се е сетил да постави въпроса за напускането на Елеонора Николова. Разсъждавайки по принцип по този въпрос, Стоянов се сети за това как в Пловдив определят подобни действия с думите „кебапчийско котарачене”.