Корупционна схема, допускаща имигранти през границата ни, заплашва националната сигурност
Корупционна схема, допускаща имигранти през границата ни, заплашва националната сигурност / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Сериозна корупционна схема, която позволява на каналджии по границата да превеждат в страната ни нелегални имигранти, заплашва националната сигурност на България. Това каза в предаването „Седмицата” на Дарик Милен Керемедчиев от Изпълнителния съвет на „България на гражданите” в Реформаторския блок.

По думите му това е основният проблем пред страната ни, свързан с нестихващия поток нелегални имигранти в последните месеци.

„Основният проблем е как 10 000 емигранти влязоха в България през южната граница на Европейския съюз и страната, която е кандидат за член в Шенгенското пространство. Дали всички тези 10 000 човека са тези, които са били хванати от „Гранична полиция”, а има други, които са преминали границата нелегално. Няма земна сила, която да ни убеди, че „Гранична полиция” е заловила всички нелегални имигранти на територията на България”, заяви Керемедчиев.

„Как не е хванат нито един каналджия. Хванаха един, но го хванаха турските власти”, посочи още той. „Отговорът е, че според нас има сериозна , която застрашава националната сигурност на страната. Всеки от тези каналджии е получил от тези имигранти минимум между 1000 долара и 1000 евро. Представете си колко пари са минали през тези нелегални канали и в кои джобове са влезли. При положение, че няма хванат нито един каналджия, и тези чужденци се хващат и 2 км навътре в българската територия, няма начин да няма участие на българско длъжностно лице.”, заяви още Керемедчиев.

Гражданските патрули са друго. Това, което гражданите правят в момента, и го правят много усърдно и заместват държавата, е това, че вие знаете колко лекари дават дежурства в тези центрове знаете колко организации събират средства, събират храни и дрехи да помагат на тези бежанци. Патрулите, които се създават, за мен са изключително опасен прецедент. След като се събират такива патриотични патрули, започват да се събират патрули на други малцинствени, които пък да се защитават от тези патрули. Това отива към една вакханалия, която ще стане в центъра на София”, каза още пред Дарик Керемедчиев.

Целия разговор слушайте на Radio.Dariknews.bg