Комисията „Кушлев” иска отнемане на имущество за над 1,3 млн. лв.
Комисията „Кушлев” иска отнемане на имущество за над 1,3 млн. лв. / netinfo

Комисията "Кушлев" внесе мотивирано искане във Варненския окръжен съд за отнемане в полза на държавата 1 354 564,80 лв., придобито от престъпна дейност, срещу Никола Патанов. Това съобщиха от пресслужбата на Комисията за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин.

Въз основа на събраните данни от предварителната проверка срещу Патанов е образувано производство за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. През юни 2008 г., в Окръжен съд-Варна и в Окръжен съд-Стара Загора бяха внесени мотивирани искания за допускане на обезпечение на бъдещ иск. На Никола Патанов бе връчена декларация, която проверяваното лице представи в териториалната структура на комисията. Според комисията "Кушлев" лицето е реализирало приходи от 5787.06 минимални работни заплати за страната, а са извършени разходи в размер на 6762.28 минимални работни заплати.

От Никола Патанов се отнемат дворно място във Варна, с площ от 450 кв.м., нива в Стара Загора, с площ от 5 800 кв.м., два поземлени имота във Варна, с площ от по 900 кв.м.,поземлен имот във Варна, с площ от 600 кв.м., гараж във Варна, с площ от 21,69 кв.м., партерен етаж във Варна, с площ от 91 кв.м., подблоково пространство, находящо се във Варна, със застроена площ 138.35 кв.м. , два автомобила, суми от продажби на недвижим и движими имоти, както и всичките му пари по банкови сметки.