Коларова: Служители на МОН не са замесени в сайтовете за продажба на дипломи
Коларова: Служители на МОН не са замесени в сайтовете за продажба на дипломи / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Има пазар за продажба на фалшиви дипломи у нас, но се работи за това той да бъде ограничен. Това заяви служебният образователен министър Румяна Коларова.

По думите й служители на министерството не са замесени в сайтовете за продажба на дипломи, но все още се води разследване на прокуратурата.

Коларова бе категорична, че в нито един университет не се издават дипломи без задължителния стикер, а контролът над университетите ще става все по-строг.

По темата за децата на бежанци и къде ще учат образователният министър коментира, че все още няма никаква информация от Държавната агенция за бежанците за това колко са и от къде са.

По думите на Коларова ведомството се държи в пълно неведение от агенцията по този въпрос, а има документи, които трябва да бъдат подписани.

Работата по оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж" е в много напреднал стадий, подчерта служебният министър. Тя каза, че благодарение на програмата, за първи път на образованието се гледа като на стимул за развитие на икономиката.

По програмата има перо за интеграцията, а над 500 млн. са средствата за наука.