КНСБ: Вотът на недоверие ще скрепи тристранната коалиция
КНСБ: Вотът на недоверие ще скрепи тристранната коалиция / netinfo

Вотът на недоверие ще скрепи тристранната коалиция, а дебатът за здравеопазването няма да се състои, прогнозира в Бургас председателят на КНСБ Желязко Христов. Според него предстои капсулиране на управляващите, а вотът няма да мине.

Д-р Желязко Христов каза още, че проблемите в сферата на здравеопазването са не само на министър Гайдарски, а на цялата държава. Лидерът на КНСБ прикани в Бургас министър–председателя Сергей Станишев да не се бави и да свика скоро среща между държавното управление, работодателите и работниците, на която да бъде приет индекс на работната заплата.

“Минималният индекс за увеличение на работната заплата в реални условия трябва да бъде минимум 12 %, за да бъде туширан ефектът от предвидената инфлация от 7% плюс допълнителната от 4,4 %”, каза още д-р Христов.

Според него такава договореност трябва да бъде постигната на тази бъдеща среща и от резултатите на самите преговори ще зависи дали “след месец април КНСБ ще започне да стяга своите редици и да търси гражданските си партньори”. Евентуалният протест, обаче, щял да бъде категорично пазен от политическа окраска.

Други новини от Бургас