/ БТА
Моята охрана беше свалена от НСО през януари 2023г. Впоследствие в МВР постъпи информация за директна заплаха за живота ми и междуведомствена комисия, в която участват и другите служби, ми назначи охрана поради тази заплаха. Това написа съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Пеков във Facebook страницата си.


Прокуратурата е назначила експертизи за катастрофата с Кирил Петков

Коментарът му идва след инцидента с автомобил на НСО, в който се возил Кирил Петков, при който загина възрастен мъж, а съпругата му е в болница.„След този сигнал за заплаха се възложи и постоянно полицейско присъствие пред дома ми. Така че тази охрана въобще не е “придобивка” от властта и не пожелавам на никого поради такава причина да му се назначава охрана. Не се правя на герой, просто спекулациите по тази тема бяха ужасяващи и искам хората да знаят истината“, допълни той.

И поясни, че по време на инцидента е седял на задната седалка от дясно. „Това е задължителното ми място за сядане по протокол. В продължение на близо 40 минути бях във видео конферентен разговор с моя екип като инцидентът се случи по време на този разговор. Затова не следях движението и как се случи всичко. Следващите си действия описах в детайл в предишен пост. Много съжалявам за загубата на живота на водача и сега просто се надявам, че бързата реакция на хората от бърза помощ и пожарната, хората, които веднага се притекоха на помощ, да доведе до спасяването поне на живота на Красимира, благодарение и на невероятния екип в болницата в момента. Нито сме бързали за нещо, нито е имало инструкции да се бърза - поредни ужасни спекулации“, съобщи Петков.

„Вчера видях и друга лъжлива информация по някои медии, че съм имал катастрофа през 2021 и Рашков като министър ме бил “покрил”. Ужас - лъжа след лъжа. През януари 2020, много преди да вляза в политиката, в София, аз бях в позицията да отнема предимство на кръстовище, и минаващата кола ме удари в предната броня и я свали. Нито е имало пострадали, нито е било свързано с мен като политик и най-малкото някой ме е “покривал” за каквото и да било“, категоричен бе съпредседателят на „Продължаваме Промяната“.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня