"Нова броудкастинг груп" ще сезира Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ за договора с bTV, съобщи в профила си във Фейсбук собственикът на медията Кирил Домусчиев. Той посочва и аргумента за този ход - в договора присъства клауза , която забранява на държавното ТОТО да рекламира в NOVA, което е скандално.

“Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ ). От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”.

Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп ”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България", реагира на разкритията Домусчиев.

По-рно стана ясно, че държавното ТОТО е наляло 8 млн. лв. в частната bTV, за да излъчва тиража, вместо той да се излъчва в държавната телевизия, както е било години наред преди 2016 г.


Разследване: 8 милиона налял на bTV държавният Тотализатор


Домусчиев коментира и опита за манипулация с паметната записка, публикувана от Васил Божков по-рано днес.

"Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!


 

бележка Васил Божков
Фейсбук