/ БГНЕС
Изпълнителното бюро на БСП излиза с номинацията на Елена Йончева за водач на листата на партията за евровота, обяви Кирил Добрев.

БСП избира водач на листата си за европейските избори

По устав Изпълнителното бюро на БСП предлага на Националния съвет, а решението се взима от пленума. "Националния съвет може да издигне и други кандидатури, може и да вземе друго решение. При нас нещата се решават по демократичен избор. Това е разликата между нас и всички останали партии", обясни Добрев пред бТВ.

От проведени 293 конференции, Елена Йончева има 266 номинации – тя е припозната в огромна част от партията, посочи още той.

Тя е флагман на борбата с корупцията в България, отбеляза още Добрев. По думите му с нейната номинация се търси разширяване на влиянието на БСП.

Кирил Добрев поясни, че с голям брой номинации са и президентът на ПЕС Сергей Станишев, зам.-председателят на БСП Деница Златева, народните представители от ПГ на "БСП за България" проф. Иво Христов и проф Румен Гечев, както й сегашните евродепутати от БСП/ПЕС Петър Курумбашев и Момчил Неков.

Добрев отбеляза, че европейските избори са елемент към спечелването на парламентарните избори. От тази гледна точка, според Добрев, изключително важно е именно разширяването на влиянието на БСП. Елена Йончева се подкрепя от цялото общество, смята той.

Елена Йончева събира най-много номинации от партийните организации от всички проведени до този момент кампании – това показва, че тя е един изключително обединителен образ, не само за партията, но и за обществото, обясни още Кирил Добрев.
бТВ