Като шеф на НАП-Пловдив Менда Стоянова прилагала закона еднакво за всички
Като шеф на НАП-Пловдив Менда Стоянова прилагала закона еднакво за всички / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Като шеф на НАП-Пловдив Менда Стоянова прилагала закона еднакво за всички
45182
Като шеф на НАП-Пловдив Менда Стоянова прилагала закона еднакво за всички
  • Като шеф на НАП-Пловдив Менда Стоянова прилагала закона еднакво за всички

Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова от ГЕРБ увери, че при работата й като шеф на НАП в Пловдив от преди шест години законът винаги е бил спазван еднакво за всички, включително за фамилията Рашкови.

„От сутринта моето име беше замесено по неизвестни за мен причини с името на фамилия Рашкови. И се чувствам длъжна да кажа няколко изречения”, обърна се в парламента тя без даде възможност за репортерски въпроси по темата. „Когато преди шест години аз съм била ръководител на данъчната администрация в Пловдив, декларирам, че закона се е прилагал такъв, какъвто е действал по онова време и еднакво за всички граждани, включително и за фамилията Рашкови. Не очаквайте от мен да си спомня конкретни проверки или ревизии от 90-те години. Но трябва да ви кажа, че към министърът на финансите има орган - инспекторат, който следи, проверява и може да даде оценка за работата на всеки един данъчен служител”, заяви Стоянова.

По-рано днес стана ясно, че Окръжна прокуратура-Пловдив е образувала досъдебно производство срещу Кирил Рашков заради непогасени данъчни задължения в периода 2004-2011 г. Действията са предприети след сигнал от НАП-Пловдив от 27 септември. Задълженията на Рашков са в особено големи размери, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Галин Гавраилов.