/ БГНЕС
Акцията ще се проведе на два етапа
"Десет души са загинали и един е тежко ранен при седем пътни инцидента през последните три дни. Причините за това са неправилни маневри, умора при водачите, навлизане в насрещното платно".

БГНЕС

БГНЕС

Това каза на брифинг главен инспектор Николай Крушарски от "Пътната полиция" при ГДНП, който обяви началото на специализирана полицейска акция.

Започва нова акция на пътя за превишена скорост, пияни и дрогирани шофьори

Целта е да осъществява контрол в малките населени места. Акцията ще се проведе на два етапа.

БГНЕС

"От 14:00 до петък ще бъде засилен контролът в малките населени места, като ще се контролира дали водачите са употребили алкохол, дали използват наркотични вещества, дали извършват неправилни маневри, дали са правоспособни и дали имат застраховка "Гражданска отговорност", обясни той.

"Вторият етап на специализираната полицейска операция ще бъде насочен към водачи, които управляват с несъобразена и превишена скорост на първокласните, второкласните пътища и автомагистралите.

БГНЕС

Последните инциденти, които станаха повод за тази операция, са точно там“, каза още той и добави, че този контрол ще бъде от петък до неделя, като в понеделник ще продължи контролът в малките населени места в страната.

Попитан на какво се дължат зачестяващите инциденти на АМ „Тракия“, където два пъти се обърнаха ТИР-ове, Крушарски обясни, че ежедневно екипите на ОД на МВР-Стара Загора контролират скоростните режими там.

БГНЕС

„Там има неравности на пътното платно и несъобразената скорост води до тези инциденти. Затова такива места се контролират ежедневно“, каза Крушарски.

Той призова водачите да сядат зад волана отпочинали, защото през летните месеци високите температури водят до умора във водачите и отвличане на вниманието им, както и да не предприемат рискови маневри и да спазват дистанция с останалите превозни средства.