/ БГНЕС
От „Пътна полиция” предупреждават, че специално внимание ще се обръща на курортите с оглед активния сезон на почивките
От днес до неделя вечерта (26 юли) е в ход специализирана полицейска операция за контрол на скоростта по магистралите, основните пътни направления и недопускане на управление след употреба на алкохол и/или наркотични вещества. Това съобщи на брифинг главен инспектор Николай Крушарски от отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция".

Започва акция за контрол на мотористите

Освен това екипите ще следят за агресивни водачи.
Те ще биват спирани и извеждани извън активните ленти за проверка. Успоредно с това в морските селища и курорти са предвидени засилени проверки за недопускане на управление на моторни превозни средства от неправоспособни и водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества.

По време на операцията, водачите ще бъдат проверявани и за невръчени и неплатени задължения по ЗДвП. КАТ с поредна акция на пътя. От утре до края на лятото засилени проверки за превишена скорост, алкохол и наркотици.

От „Пътна полиция” предупреждават, че специално внимание ще се обръща на курортите с оглед активния сезон на почивките. Статистиката сочи, че тази година от началото на юни досега заловените пияни зад волана са с 28 по-малко в сравнение с 2019 година. С 12 по-малко са и ранените вследствие катастрофа.

Проверяваме онлайн за неплатени глоби от КАТ (ВИДЕО)

„Важно и любопитно, което трябва да отбележим, е, че вследствие засиления контрол по автомагистралите и първокласните пътища, също пътно - транспортните произшествия са намалели. Отчитаме с 201 пътно - транспортни произшествия по-малко за тази година, като ранените са с 62 лица по-малко”, обясни инспектор Николай Крушарски, „Пътна полиция”, ГДНП.