/ Народно събрание
България заяви подкрепата си за европейската интеграция на Грузия
101806
България заяви подкрепата си за европейската интеграция на Грузия
  • България заяви подкрепата си за европейската интеграция на Грузия
България отново заяви подкрепата си за европейската интеграция на Грузия. Това стана ясно от думите на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева след срещата с грузинския й колега Иракли Кобахидзе, който е на посещение у нас.

Народно събрание


„Изразяваме отново пълна подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Република Грузия и поздравяваме грузинския народ за избора му да включи в конституцията си своето желание за европейска интеграция и членство в НАТО. Грузия е ключов външно политически партньор на България, както Черноморския регион, така и в Южен Кавказ и, разбира се, в източното партньорство“, коментира Караянчева.

Народно събрание

 
България приветства задълбоченото сътрудничество в инфраструктурната свързаност между Европа и Азия, допълни председателя на НС.
 
„Тя ще доведе до укрепване на стабилността и икономическото благосъстояние на двете страни. Грузия е стратегически партньор на ЕС по отношение на повишаване на сигурността на енергийните доставки и диверсификацията“, заяви Караянчева.

Народно събрание


Срещата между Караянчева и Кобахидзе се състоя  в Народното събрание, а по-рано през деня двамата поднесоха цветя пред паметника на незнайния войн в София.