/ БГНЕС
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов възложи днес одит на „Автомагистрали“ ЕАД. Той ще се извърши от дирекция „Вътрешен одит“ в МРРБ и обхваща периода от сключването на първите инхаус договори през 2018 г. до края на 2021 г.

Караджов: Инхаус договорите, сключени от предишния редовен кабинет, са незаконни

Одиторите на министерството ще направят анализ и оценка на финансовото управление на „Автомагистрали“ ЕАД и ще проверят изпълнението на сключените договори чрез така нареченото вътрешно възлагане. Целта е да се установи законосъобразността на управленските решения в дружеството, свързани с разходването на средства и изпълнението на сключените инхаус договори.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви и конкурс за трима представители на държавата в Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД. Членовете на Съвета на директорите на дружеството са петима, като другите двама се предлагат от Агенцията за публичните предприятия и контрол.

Ексшефката на „Автомагистрали”: Не съм феята на инхауса, не съм раздавала пари

Кандидатите ще трябва да представят концепциите си за петгодишен период на управление на „Автомагистрали“ ЕАД. Документи за участие се подават до 17 февруари 2022 г. Подробна информация за конкурса може да бъде намерена на интернет страницата на МРРБ.

Настоящото ръководство на „Автомагистрали“ ЕАД остава на позициите си до провеждането на конкурса.