Въпросът не е в етикета, не е в целофана, а въпросът е в съдържанието - ние сме ДПС. Това каза Мустафа Карадайъ след края на изборния ден. "От нас не очаквайте да чертаем разделителни линии. Ние сме тези, които призовават за диалог", допълни той.

"Бихме искали да кажем, че в тази ситуация, в която се намира държавата, на българските политици ни е нужен разум, отговорност и диалог. И може би мотото на нашата кампания е - тази вечер всички политически сили да бъдат въздържани в коментарите си, докато не излязат окончателните резултати. Защото след изборните резултати е необходим диалог", заяви лидерът на ДПС.

Паралелно преброяване на „Тренд” при 85%: ГЕРБ-СДС води пред ПП-ДБ

И припомни, че в кампанията за 48 Народно събрание, както и за 49-ото, са призовавали всички да имат такова поведение, че да имат възможността за диалог.

"От нас не очаквайте да чертаем разделителни линии. Ние сме тези, които призоваваме за диалог. Ние ще положим всички усилия, за да има редовен кабинет в България", допълни Карадайъ.

И категорично заяви, че класацията не е проблем за политическата партия "Движение за права и свободи". "Въпросът не е в етикета, не е в целофана, а въпросът е в съдържанието - ние сме ДПС."

"Ние няма да се водим от говорещите глави. Ние ще се водим от проблемите на българските граждани", заяви Карадайъ.

И призова всички сигнали за изборни нарушения да бъдат проверени и нарушителите да понесат отговорността си цялата строгост на закона.