Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ / darikradio.bg
Карадайъ: Отстояването на демокрацията е по-важно от европредседателството
95691
Карадайъ: Отстояването на демокрацията е по-важно от европредседателството
  • Карадайъ: Отстояването на демокрацията е по-важно от европредседателството
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви в ефира на Дарик, че има готовност да участва в политически диспут в премиера Бойко Борисов за политическите процеси, които се развиват в страната в последните месеци и години. В обзорното предаване „Годината“ председателят на Движението беше категоричен, че вот на недоверие към кабинетът „Борисов 3“ ще има и той ще бъде внесен на 17 януари.

БСП и ДПС внасят вота на недоверие на 17 януари

„Вотът на недоверие е политически инструмент. Нещо повече, живот има и след европредсдетелството ни, то е само шест месеца. От тази гледна точка отстояването на демокрацията и държавността е много по-важна тема, отколкото шестмесечното председателство. Друг е въпросът, че самите ние даваме своя принос за европредседателството, активно участваме в този процес и там виждаме отстъпление от страна на властимащите“, каза лидерът на ДПС по повод призивите на премиера за проява на разум относно вота на недоверие.

Борисов в Брюксел: Опозицията иска да провали държавата, после да краде от руините

„По повод изявленията на господин Борисов бих го призовал на политически, а не на популистически диспут за политическите процеси, които се развиват в страната от последните шест месеца, от последните две години и половина, от последните осем години и половина, от последните 27 години, така че той да си избере периода. Аз имам готовност да участвам в политически диспут“, каза Карадайъ.

ГЕРБ за искания вот на недоверие: Опит за саботаж

На въпрос дали от Движението биха се отказали от подкрепа на вот на недоверие през януари в началото на българското европредседателство, Карадайъ отговори „Ние сме тези, които отстояват демокрацията или държавността в нашата родина. Хора, които с всичките си действия ерозират демокрацията, европейските ценности, държавността в нашата страна, те от тази гледна точка да търсят някаква форма на алиби за тяхното грешно политическо поведение, не съм съгласен“, категоричен е лидерът на ДПС.