Камарата на строителите в България също поиска оставката на регионалния министър Виолета Комитова. Това се посочва в позиция на Камара на строителите в България (КСБ), изпратена до медиите. В позицията се изразява категорична подкрепа към колегите им от Българска браншова камара "Пътища", които на 8 октомври проведоха трети национален протест.

Комитова за протестите на пътищарите: Фирмите са разделени, няма да разговарям повече с посредници

В позицията се изразява недоумение и възмущение от поведението на ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което е поканило на среща собственици на фирми и след това не се е явило на нея.

"Няма да коментираме казаното по този повод от служебния регионален министър арх. Виолета Комитова. Само бихме желали да й обърнем внимание, че е недопустимо ресорният министър да не знае колко строителни компании работят в България и да твърди, че те са 21 000. За кой ли път в публичното пространство арх.Комитова "хвърля" цифри и понятия, които очевидно не разбира", се посочва в позицията.

Комитова: Не разбрах за какво протестират хората сутринта

От КСБ припомнят, че поддържат единствения в страната Централен професионален регистър на строителя и според информацията в него към края на август т.г. в регистъра са вписани 6348 фирми в различните категории.

Членуващите в ББК "Пътища" са и наши членове, както и още стотици фирми, свързани с пътното строителство, се заявява в позицията.
БТА