Двамата пострадали в катастрофа с бус на АМ „Тракия” в собата, приети в областната болница в Сливен, са в добро състояние, съобщи за Дарик зам.-директорът на  лечебното заведение „Д-р Иван Селимински” д-р Хрисант Хрисантов. Приети са мъж и жена, като мъжът е с натъртвания, а жената е със счупена предмишница. Двамата са настанени в реанимация.

Бус се обърна на 296-ия километър в посока София на магистрала "Тракия" в събота. В буса освен шофьора е имало осем пътници. При инцидента на място загинаха двама души, пострадаха общо 7 човека. Петима бяха откарани ямболската болница, а двама - в лечебно заведение в Сливен.


14 април: Бус се преобърна на АМ Тракия, двама загинаха

Четирима от общо седемте ранени
при вчерашната катастрофа с микробус на автомагистрала "Тракия" са оставени за лечение в МБАЛ "Св. Пантелеймон" в Ямбол, съобщи директорът на болницата д-р Панайот Диманов пред БТА.

В най-тежко състояние е момче на 14 години с черепно-мозъчна травма, което е в медикаментозна кома в отделението по реанимация. Майката на момчето е със счупен прешлен и множество рани по главата, друга жена е получила счупвания на ръката и рамото, а трета е с вътрешни наранявания.

Е
кип от Областната дирекция на полицията в Ямбол продължава разследването на причините за катастрофата. Водачът на микробуса е задържан за 24 часа.