Двама души загинаха, след като бус се е преобърнал на 296-тия километър на АМ "Тракия". Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Ямбол. Други седем човека са пострадали.
 
Обвиниха шофьорката на колата от смъртоносната катастрофа при Вакарел

Сигналът за произшествието е постъпил в полицията минути след 17.00 часа. Бус „Форд Транзит“, пътувал от Бургас за ямболското село Хаджидимитрово,  е напуснал пътното платно и се е обърнал в канавката. По първоначална информация шофьорът на буса, в който са пътували 8 души, е изгубил контрол над превозното средство и то се е преобърнало. При инцидента на място са загинали двама души, а други седем души са пострадали.
По информация на "24 часа" бусът е превозвал работници.
 
Седем души са откарани в две болници. Петима души, които са тежко пострадали, са приети по спешност в ямболската болница. Трима от пострадалите са в много тежко състояние, съобщи за Дарик директорът на лечебното заведение д-р Панайот Диманов. "Трима са в много тежко състояние: двама са с черепно-мозъчни травми, а едната е със счупен шиен прешлен", каза той. Двама души с тежки черепно-мозъчни травми са транспортирани в болницата в Сливен, съобщава NOVA. Все още няма данни за самоличността на загиналите и ранените.



На телефон О46 680 323 близките на пострадалите могат да получат информация за състоянието им.

Обстоятелствата около инцидента се изясняват.

Ден на траур в памет на жертвите от катастрофата на АМ "Тракия"

Временно движението в участъка от км 296 до км 298 в посока София на АМ "Тракия" в района на село Воденичане се осъществява само в изпреварващата лента, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".