/ БГНЕС
Народните представители не пропуснаха да коментират очакваното гласуване на проектокабинета на ГЕРБ-СДС с кандидат за премиер Росен Желязков, което ще се случи днес в 13:00 часа. Ето и какви са нагласите на депутатите спрямо кабинета „Желязков“:

enlightenedАхмед Доган препоръча да не подкрепяме кабинета на Росен Желязков, ще направя това което искат хората - те искат правителство. Ако няма правителство с първия, втория и третия мандат, подаряваме Путин на България. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

Пеевски: Ахмед Доган препоръча да не подкрепяме кабинета на Желязков

По думите му няма разрив в личен план между него и Ахмед Доган. "В личен план - не, а в партиен план ще изпълня волята на хората", коментира той.

Междувременно зам.-председателят на НС Росица Кирова прочете съобщение, с което уведоми, че дългогодишният депутат Рамадан Аталай е бил изключен от парламентарната група на ДПС.

"ГЕРБ категорично победи и ГЕРБ е длъжен да предложи правителство. Времето е за държавници. Листопадите в други партии не ни касаят и се надявам в 1 часа да има държавници. Поехме целия риск и цялата отговорност. Всичко най-добро, което можехме да предложим, сме го предложили. Ние няма да подкрепим втория мандат. Така че другите парламентарни групи си решават какво да правят", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Парламентарната група на ДПС изключи депутата Рамадан Аталай

enlightenedПозицията ни е против първия мандат на ГЕРБ. Всички ще влезем в зала и всички ще гласуваме единодушно „против“. Това съобщи пред журналисти в парламента заместник-председателят на парламентарната група „Величие“ Дарин Георгиев.

По думите му „това са първоначалните нагласи“. И потвърди, че няма данни за натиск върху техни депутати как да гласуват.

Дарин Георгиев, „Величие“: Няма да подкрепим кабинета „Желязков“

enlightened"Според мен самият Борисов се надява този кабинет да не мине. Аз на негово място също бих", това заяви на влизане в Народното събрание Лена Бориславова от ПП-ДБ. Тя смята, че кабинетът "Желязков" е "50%“ е кабинет, в който министрите бяха свалени с протести преди няколко години, другите 50% са на Делян Пеевски".

enlightened„Очаквам цивилизовано поведение от всички, очаквам съдържателен дебат и гласуване за правителство“, каза на влизане в парламента депутатът от ГЕРБ и номиниран за министър на външните работи Даниел Митов. „А какво ще стане на самото гласуване не мога да знам“, каза още Митов. 

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната" Кирил Петков отново потвърди, че парламентарната група ще гласува „против“ проектокабинета на ГЕРБ-СДС. Ще бъдем в абсолютно пълен състав и ще гласуваме „против“, каза той.

Лена Бориславова: Самият Борисов се надява този кабинет да не мине

enlightenedПри всички положения правителството ще бъде гласувано, какъв ще бъде резултатът не мога да знам каза изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров. Как ще бъде гласуването на нашата група – категорично няма да подкрепим предложения кабинет. С оглед на течащите събития в някои от политическите сили, очаквам всякакви изненади, коментира Зафиров в отговор на въпрос дали очаква изненади от партии, които също са декларирали, че няма да подкрепят предложеното правителство. 

enlightenedДостойнството и честта се притежават, те нямат цена, те просто са безценни, каза на влизане в Народното събрание депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов

enlightenedСмятам, че мнозинство за кабинета “Желязков” има. Това заяви председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов преди днешния пленарен ден. Гуцанов остана на твърда позиция – БСП няма да даде подкрепа.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня