/ БТА
Бившият премиер Бойко Борисов коментира за първи път резултатите от парламентарните избори, които се проведоха в неделя. Борисов отправи немалко обвинения към ЦИК, както и към опонента си Слави Трифонов /Има такъв народ/. 

Лидерът на ПП ГЕРБ проведе брифинга в типичния си хумористичен тон, а част от изказванията му бързо станаха хит в социалните мрежи. Подбрахме за вас някои от най-запомнящите се фрази на Борисов, без редакторска намеса: 

- Помня го Никито Василев като дойде, аз дето се казва бях дете още и марширувах по плаца. Викам: „Браво, браво” - това са новите лица.

- До Луната ще се ходи най-вероятно. Само с Космоса не се бяхме занимавали. Чух, че щели да пращат мъж и жена астронавти. Що от България ще са мъж и жена, а от Северна Македония мъж, що да не е жена? Представете си горе са в орбитата българин и северномакедонец. Като ги види пришълец ще пита кой е българин кой е северномакедонец. Единият ще вика аз съм македонец, другият ще му вика българин си. Е така започват "Междузвездни войни".

- Лидерската битка в София печели Бойко Борисов. Най-много висшисти умни и красиви - са гласували за ГЕРБ.

Борисов: Демокрацията замина, един ботуш ни стои на главите

- В следващите дни ще наблюдаваме коя от партиите ще се почувства като лека жена, която е повикана, без условие да отиде при Трифонов.

- Демокрацията замина, един ботуш ни стои над главите. Ама няма значение, бе, Слави! Ако така си мислиш, че си ни победил, да ти е честито!

- След представянето на кабинета на Слави Трифонов останах с впечатлението, че ще се ходи на някакъв конкурс по полиглоти.

- В една секция гласуват майка, баща и син. Тримата дават преференция за сина, но в гласуването има само 2 преференции за него. Сега майката и бащата ще се избият, казват и двамата, че са гласували за сина си, а глас с преференция няма. 

- Няма да обжалвам изборите, за да не им правя кеф. Да видим как ще отидат на чалгата да ѝ целуват ръка. След клечането пред президентството. 


- Ще купуват милион таблета, като ние имаме 700 хил. деца и 90 хил. учители. Ама за шоуто 1 млн. добре звучи.

- Трифонов пак за джипа говори. Човекът с трите джипа. Не се возя на джип вече, возя се в партийната кола.

- Планът им е Бойко Рашков да върлува и да чегърта докато може. Слави Трифонов не е никакъв и ще си измие ръцете с тези хора. Вие винаги търсите мен, защото когато аз се изкажа това носи политическа отговорност.

- Кое е по-голямото зло за България - Бойко Рашков или Слави Трифонов, ето тук може да изпаднем в тежък размисъл.