/ БГНЕС
Как се вкарват бомбички на стадиона?
97032
Как се вкарват бомбички на стадиона?
  • Как се вкарват бомбички на стадиона?
Начините за вкарване на бомбички са разнообразни въпреки щателните проверки от полицията преди мачовете. От двойни дъна на раниците, през бельото до обувките – това научи Дарик от източници от агитките. И въпреки че забранените предмети за стадион са много, бомбички - самоделни или не, могат да бъдат скрити във всичко останало или дори да се заложат предварително.

Още не е ясно кой окървави вечното дерби
 
Как да вкараш бомбичка на стадион е публична тайна за всички фенове без значение от отбора, но никой не иска да споделя. Дарик научи за няколко начина: заедно с хореографията за мача между знамена, транспаранти и плакати; редовна практика е да се слагат в обувки, качулки, изкуствени дъна, а полицията рядко проверява обстойно, разказа фен от голям столичен клуб.

Кървав инцидент на дербито между ЦСКА и Левски, раниха полицайка
 
Ето какво каза друг запалянко, пожелал анонимност: "Единият начин е, ако бомбичката позволява, да я скриеш в гащите си. Така при обискирането трудно може да се усети, ако някой не се заиграе. Другият вариант е в дните преди мача да се внесе там, ако има достъп до стадиона - под седалки, или както позволява стадионът. Третият начин е да се скрие в други материали, но затова вече го знаят. Те и за другите неща го знаят. Да се скрие в знамена или в други средства от стадиона".

Синдикатите в МВР искат по-строги санкции за агресия спрямо полицаи
 
А на въпроса дали това някога ще спре, той отговаря така: "Не, това е глупост, която ще избива винаги. Това не е първият случай с пострадали малко или много. В годините назад има дори смъртни случаи. Това не е само у нас. Това е навсякъде, където има по-бурни привърженици".

Два часа оперираха ранената полицайка, няма да загуби окото си (ВИДЕО)
 
На 19 април излезе и официалната позиция на фен клуба на Левски. Тя гласи, че остро осъждат действията на неизвестното лице, хвърлило бомбичка по полицай на мача на 18 април, както и заявяват категорична решимост това да не се повтаря в сектор „Б”. Две седмици по-рано позиция на същия сектор гласи, че подкрепата им се изразява чрез присъствие и действия на мачовете.

Окървавеният мач между Левски и ЦСКА влезе в световните агенции