/ БГНЕС, архив
Все още не е открит извършителят на вандалската проява от вчерашния мач Левски-ЦСКА. На почивката между полувремената от агитката на „Левски” полетя бомбичка, която рани млада жена полицай. Тя остава в болница с тежко нараняване на окото. Полицията задържа над 40 души след срещата, но след разпит впоследствие всички бяха освободени. Спортното и вътрешното министерства пък стигнаха до извода, че са нужни законодателни промени, като една от обсъжданите идеи е въвеждане на поименни билети.

Синдикатите в МВР искат по-строги санкции за агресия спрямо полицаи

Пострадалата полицайка е била на един от входовете на стадиона заедно със свои колеги. На полувремето към тях полита бомбичка, която чупи стъклото на вратата и ранява 24-годишната жена в лицето. Тя е откарана в столичната болница „Царица Йоанна-ИСУЛ” с тежко нараняване на окото, заяви за Дарик говорителят на болницата д-р Фани Цуракова. "Приета е с тежко нараняване на окото, беше извършена операция. Резултатът за състоянието на окото ще бъде известен след 4-6 месеца. Предстоят и нови оперативни интервенции", каза тя.


18 април: Кървав инцидент на дербито между ЦСКА и Левски, раниха полицайка

По данни на МВР преди срещата са задържани общо 9-ма души, сред тях и такива, хванати с пиротехнически средства, а от вътрешното министерство многократно допълниха, че организацията е била добра и няма пропуски в контролно-пропускателния режим.
 
След мача зрителите са пускани извън стадиона един по един след щателна проверка, като са задържани общо 40 души, съобщи зам.-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов. Всички те са освободени след проведени разпити.

Два часа оперираха ранената полицайка, няма да загуби окото си (ВИДЕО)

"Неприятен, грозен инцидент. Става дума за самоделна бомбичка. Не говорим нито за пиратка, нито за  някакво пиротехническо средство, което е безобидно, а за бомбичка. Ако нямаше врата и стъкло, което да се счупи, най-вероятно пораженията по колегите, не само по един или двама, щяха да са по-тежки, тъй като бомбичката щеше да падне върху техните тела. Това е недопустимо. Разговаряхме с хората, които са стюарди от агитката на "Левски", които са тартори във фен клуба. Те се разграничават от това поведение. Ще съдействат, помагаха при излизането. На нас се разчита да разкрием извършителя. Не знам на какво се държи тази с нищо не предизвикана агресия от страна на този човек. Това е някой, когото не знам как да опиша. Бих го направил с най-тежки квалификации", каза Златанов.

Левски ЦСКА
БГНЕС


Окървавеният мач между Левски и ЦСКА влезе в световните агенции

Продължавал анализът на видеозаписите. По думите на комисар Борис Танев пострадалата пък имала достатъчно опит по футболни мачове. "Била е на други мачове, справя се, макар че е млада. Не са много мачовете, на които е била, но на достатъчно е била, достатъчно е подготвена, за да знае", каза той.

На среща в спортното министерство между ресорния министър Красен Кралев и ръководството на МВР са обсъдени мерки за затягане на контрола за достъп до футболни срещи. Според двете ведомства затварянето на стадиони и лишаването от домакинства, каквито са наказанията на БФС, не решавали проблема и тепърва щели да бъдат обсъждани законодателни промени.