ЦСКА и Левски направиха страхотен мач на националния стадион "Васил Левски" и завършиха 2:2 в супер сблъсъка от 30-ия кръг на Първа лига. Това беше третата среща между двата отбора от началото на сезона.
 
"Червените" тотално надиграха Левски през първото полувреме, но "сините" обърнаха развоя на срещата през втората част и дори изпуснаха да стигнат до победата.
 
18 март в Първа лига: ЦСКА победи Левски във вечното дерби

ЦСКА поведе с гол на Фернандо Каранга от дузпа още в 5-та минута. Само 4 минути по-късно "червените" удвоиха преднината си след попадение на Енрике Рафаел.
 
Левски намали пасива си с гол на Иван Горанов в 48-та минута, а Паулиньо изравни резултата в 61-та минута.

11 април: Левски зарадва феновете си с 2:0 срещу ЦСКА за Купата (ВИДЕО)
 

Кръв и грозни сцени помрачиха дербито между ЦСКА и Левски от 30-ия кръг на Първа лига. Двама полицейски служители пострадаха след хвърлена бомбичка от публиката на сектор "Б" по време на мача, съобщиха от МВР. Те са откарани в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.
 
Униформена служителка е била откарана в ИСУЛ. От болницата потвърдиха пред NOVA, че жената е приета в спешното отделение, нараняванията й са сериозни, но няма опасност за живота й. Въпреки това тя ще остане за няколко дни в болницата.

Лекарите са прегледали и неин колега полицай, който обаче се е разминал само с повърхностни наранявания.

Десетки фенове на "Левски" в ареста заради ранен полицай

Заради инцидента е проведена полицейска операция, при която на изходите на стадиона зрителите са пропускани да излизат един по един при щателна проверка.

Задържани са голям брой лица, чиято съпричастност към деянието предстои да бъде установена, съобщиха от МВР.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА НА GONG.BG
 

БГНЕС


На терена също не липсваха искри и спорни ситуации. И двата отбора завършиха срещата в намалени състави, след като в края съдията Стефан Апостолов показа директни червени картони на Жеферсон и Серджиу Буш.

Сега "червените" нямат право на повече грешки, след като изостават на шест точки зад лидера Лудогорец. Левски е четвърти в класирането и изостава на четири пункта зад третия Берое.

В същото време от полицията отчетоха, че не са били допуснати нарушения на обществения ред преди старта на дербито.
 
На пропускателните пунктове на стадиона преди началото на мача са били задържани 9 души - четирима с наркотици, трима - със забранени предмети, и двама, неизпълнили полицейско разпореждане. Други 10 души, във видимо нетрезво състояние, не са били допуснати да влязат на територията на стадиона.